כאשר מדברים על אוסומוזה הפוכה, מדברים על תהליך שבו נוצר סוג של פעפוע, תהליך שבו המסנן לוכד בתוכו את החומרים הפחות טובים במים וממגר אותם כך שהמים הופכים טובים לשימוש ושתייה על כל המשתמע מכך.

ממצב של מומסים גבוה, אוסומוזה הפוכה הופכת את המצב לריכוז נמוך יותר וזאת באמצעות הפעלת לחץ נגדי שהוא למעשה לחוץ אוסמוטי.

שלא כמו באוסומוזה רגילה, במצב הנ"ל אין הפעלת שום כוח שבא מבחוץ ונוצר הליך של מעברים ממסים ולא מומסים.

הממברנה שעוזרת להליך של האוסומוזה ההפוכה היא חסרת נקבים, למעשה, הסינון עצמו של המזהמים מתבצע באמצעות פולימור חזק ודחוס יותר וכך גם העובי המיקרוסקופי. ממברנה עשויה או מפוליאמיד או מהפוליסולפון עם כי, בשנים האחרונות הקדמה הביאה אפשרויות אחרות והפעם מכשיר העשוי מפוליאסטר.

מה היתרון של המוצר החדש ביחס לאוסומזה הישנה?

הפעם, כשיש לכם אוסומוזה הפוכה חדשנית, היא מוודא כי המכשיר לא ייפגע מחומרים בריכוז גבוה כמו למשל כלור שאחראי כך או כך לחיטוי מפני החיידקים.

בדרך כלל במוצר רגיל, הכלור אפילו יכול לחסום את האוסומזה ההפוכה שלכם ולכן חשוב מאוד לבחור מכשיר שיעשה את העבודה ולא ייעצר באמצע. מהיום בוחרים מכשיר שיפעל נכון ויהפוך יעיל על כל המשתמע מכך.

כאמור, ברוב המקרים ממברנה של אוסומוזה מאפשרת למים לעבור דרכה כאשר המטרה היא להעביר את המים דיפוזיה – התהליך מתרחש בלחץ גבוה במיוחד עם תמיסה שיש לה ריכוזים  גבוהים ביותר .

טיהור מים באמצעות אוסומוזה הפוכה

כאשר מדברים על אוסומוזה הפוכה, מדברים על מתקנים חדישים ביותר למטרת טיהור כאשר השלבים לטיהור כוללים מסנן שמונע מהחלקיקים לעבור, מסלק כל מיני חומרים רעילים, לוכד כלור או אפילו פחם, מסנן את החומרים הלא טובים ומסלק כל מיני תרכובות כאלה ואחרות, הכול כדי שיתאפשר לכם להשתמש במים בצורה התקינה ביותר.

עכשיו, כשאתם כבר יודעים את כל המידע, אפשר לקחת את זה צעד אחד קדימה באמצעות טיהור מים מעולה שיספק את התוצאות הטובות ביותר בזמן אמת.